Kinderboekenweek

Tijdens de Kinderboekenweek staat het lezen nog meer centraal dan normaal.

Door Nieuwsbegrip werd het pas bij de meeste kinderen duidelijk waarom de Kinderboekenweek eigenlijk ontstaan is. Om te laten zien hoe leuk lezen wel niet kan zijn.

Om de kinderen dit te laten ervaren hadden we samen met de kinderen een Challenge bedacht.

Ze moesten proberen om deze binnen één week, als een soort huiswerk. af te ronden.

Hier kwamen 3 leesopdrachten in voor. De kinderen moesten voorlezen voor een huisdier, voorlezen voor een knuffel en voorlezen voor een leeg scherm. De ouders kregen de taak om van elke opdracht een foto te maken. De juf was begonnen om voor haar paard voor te lezen. De andere kinderen volgde snel met foto’s van het lezen met hun huisdier.  Nou of dit het lezen niet leuk maakt? En dat niet eens voor alleen de kinderen, ook voor alle dieren, knuffels en tablets.

Maar bij een Challenge moet er natuurlijk wel een beloning aan vast zitten.

De kinderen mochten als iedereen 3 geweldige foto’s in zouden leveren, een middag met pyjama, sloffen, onesize, badjas en/of een kussen naar school komen. Natuurlijk met een lievelingsboek! Hierin werd door de kinderen en de juf stukken voorgelezen. Nou de kinderen hebben nog nooit zo veel gelezen, tenminste die week. En of het leuk was??? Natuurlijk, want lezen is altijd leuk.