Om goed te leren lezen zoemen we de letters van een woord aan elkaar.

Zoemend lezen houdt in dat je de klankwaarde van een letter verlengt. Het verlengen van een klank maakt de klank beter hoorbaar voor een kind. Omdat de klank langer aangehouden wordt, kan het kind ondertussen alvast kijken naar de volgende klank. Aan het begin van groep 3 lees je de woorden met de kinderen zoemend, dus geen r-oo-s, maar rrrrrroooooosssss. Deze manier van lezen werpt al snel vruchten af en je merkt dat kinderen er beter en sneller door leren lezen. Wordt er dan helemaal niet meer gehakt? Jawel hoor! Wanneer het op spelling aankomt is hakken juist de strategie die wordt ingezet om een woord goed te spellen.

Sinds kort gaan we van dinsdag t/m vrijdag een kwartier lezen met kinderen van groep 8. Zij helpen ons bij het maken van veel leeskilometers. Hoe meer je oefent, hoe beter je leert lezen. We zijn enorm blij dat deze kinderen ons willen helpen!

Lezen in groep 3

Natuurlijk werken we in groep 3 ook. We oefenen veel met lezen ofwel we maken veel leeskilometers.

De kinderen kunnen al heel goed hakken en plakken om te kijken welke letters er in een woord zitten. Ze weet je hoe je een woord moet maken op de letterdoos of moet schrijven. Aan het begin van het schooljaar maakten we de woorden nog op de letterdoos. Nu schrijven we de woorden al!

Gymmen en buiten spelen

In groep 3 vinden we het heerlijk om samen te spelen.

We gymmen elke donderdagmiddag in de grote gymzaal van ’t Veerhuis in Oud Gastel.

Elke dag gaan we een aantal keer buiten spelen. Lekker even rennen, voetballen, stelten lopen, tikkertje spelen.

Dan kunnen we daarna weer goed werken.

Sprookjesfeest

Op woensdagochtend 16 september was het sprookjesfeest in groep 3! In groepjes gingen de kinderen een tocht lopen langs een aantal sprookjesfiguren. Zo zagen de kinderen de heks die heksensoep aan het brouwen was, zochten ze naar het glazen muiltje van Assepoester, renden ze in de laarzen van de reus, liepen ze een verkleedestafette en beantwoordden ze de vragen van een sprookjesquiz. De ochtend werd afgesloten met een heerlijk broodje knakworst of hagelslag.

Dank je wel mama’s voor jullie hulp!