Samenwerken

In week 25 hebben de kinderen van groep 2 weer samengewerkt in nieuwe groepjes. Er is een voetbalveld gemaakt, waarin de kinderen twee teams van de groep hebben gemaakt. Natuurlijk in een groen en blauw tenue. Er is overlegd over de rugnummers, de indeling van het veld, de reclameborden langs de kant, de plaats van de trainers (de juffen!) en de vormgeving van het brancard.
Er is gewerkt rondom het thema ‘planeten’ De kinderen hebben plaatjes gezocht op internet en hier zelf zinnen bij getypt. Er zijn tekeningen en knutselwerken over planeten gemaakt.
Een groepje heeft van constructiemateriaal een raceauto gemaakt. De auto heeft, in overleg een naam en een nummerbord gekregen. Het groepje heeft een versje over de raceauto bedacht en dit samen opgeschreven.
Er is een Elsa kasteel gemaakt. Samen ontworpen. Daarna bekleedt met stof en afgewerkt met verf. Ook dit groepje heeft een versje over hun kasteel gemaakt.
Vanuit meervoudige intelligentie kwamen aan bod: samenknap, rekenknap, woordknap en beeldknap.
Het valt op dat de kinderen enthousiast werken en erg veel plezier beleven aan het samenwerken. Ook als dit niet altijd even soepel verloopt komen ze er samen weer uit. Samen trots! Mooi om te zien!
Ook de kinderen van groep 1 kunnen er wat van! Kijk maar eens naar dit mooie gebouw van Jacen en Mirthe. Ook zo knap samengewerkt.

1 image 2 3 4