Op bezoek bij de boer.

Maandag 1 juni hebben we een kijkje genomen bij 2 boerderijen in Oud Gastel. ’s Ochtends mochten we in de stallen kijken van Masseurs Fourage en Vleesbedrijf aan de Barlaqueseweg. In de middag stond fruitteeltbedrijf Akkermans  aan Parallelweg Noord op de planning waar we ook rondleiding kregen. Leerzaam en leuk om eens een kijkje achter de schermen te mogen maken bij deze mooie Gastelse bedrijven.

Boerderij Masseurs

Groep 8 ging op 1 juni naar twee boerderijen. We gingen eerst naar boerderij Masseurs, waar ze koeien en heel veel stieren hadden. Er stonden veel verschillende stieren en twintig koeien. Stieren die uit het buitenland kwamen,  werden eerst in aparte schuurtjes gezet. Zo wisten ze zeker dat de stieren geen gevaarlijke ziekten over konden brengen. Ook vertelde mevrouw Masseurs dat een stier €1500 tot €2000 kon kosten. Daarna gingen we naar een vleeswinkel, vlak bij de stieren. Daar kon je veel vlees kopen.

Esmée

Boerderij Akkermans.

We zijn met de hele klas naar een boerderij geweest en het was heel erg interessant. Boerderij Akkermans is een fruitteler en ze hebben wel 15 hectare tuin en dat gebruiken ze allemaal voor alle fruitbomen. Ze verbouwen het meest appels en peren. Het was ook heel leuk, want we kregen per groepje een klein vergrootglaasje en daarmee gingen we of op zoek naar bladluizen bij de appels of we gingen op zoek naar peerboomvlieg eitjes. Ik had helemaal niets gevonden maar een ander groepje wel. Als je het zonder vergrootglas bekeek, leek het maar één eitje maar met vergrootglas zag je er wel een stuk of 5/6. Er leven tussen de boomgaarden ook een aantal dieren. Ik heb maar één dier gezien en dat was een fazant. Ook leven er muizen, ratten en hazen en natuurlijk  fazanten. Ze hadden ook ooit een hele grote boom en er was een specht heel druk bezig met een nest te maken in die boom. Helaas ging de boom rotten en moesten ze hem kappen. De meest verkochte appel is de elstar, omdat hij zo lekker zoet is doordat hij heel veel zon heeft gezien.

Dilana